OKUMA LİSTESİ Bir Varmış Bir Yokmuş...

Yüzyıllardır dilden dile, kulaktan kulağa, kuşaktan kuşağa aktarılan; perilerin, cinlerin, ejderhaların, şövalyelerin, prens ve prenseslerin mekânı masallar, 20. yüzyılla birlikte bir anda tu kaka edilir, çocuk psikolojisine aykırılıkla suçlanır oldu. İçerdiği korku, endişe, çatışma öğelerinin çocukların dünyasında travma yaratacağı, onları üzüp dertten derde sevk edeceğine inanıldı. Dahası masalların tıpkı uykumuzu en güzel yerinde bölen korkunç kabuslar gibi bir işlevi olduğu da unutuldu. Oysa hayata karşı savunmasız, getireceği sürprizlere karşı bilgisiz olan çocuklara hayal ve fantezi yoluyla bir çeşit sağaltım yaşatma, başına geleceklere karşı hazırlıklı olma uyarısıdır masallar. Her zaman mutlu sonla biter, bu da umudun hep var olduğunun göstergesidir. Hadi gelin, gelmiş geçmiş tüm çocukları hayatın bilinmezliklerine karşı hazırlayan masalları tozlu raflarından indirelim. Sizin için çevirisiyle, yazıya aktarımıyla birbirinden güzel, dünyanın dört bir yanından derlenmiş masal kitaplarını bir araya getirdik. Merak etmeyin listemizde yeni doğandan 12 yaşına dek her yaş çocuk için masal kitabımız mevcut.

Hazırlayan: Gökçe Özder

9 Ürün Listeleniyor

  • Babil'in Yorumu Dedem Korkut Öyküleri

    Dedem Korkut Öyküleri ismini herkesin bir şekilde duyduğu ama çok az kimsenin içeriğine hâkim olduğu anlatılardır aslında. Onun önemi Anadolu’ya göç etmiş Türk halkının yeni bir yurt edinirken başına gelenleri anlatması, bu özelliğiyle de sözlü edebiyatın en önemli hikâyelerinden olmasından gelir. Daha çok Gülünün Solduğu Akşam, Yaralısın gibi politik arka planlı romanlarıyla tanınan Erdal Öz’ün pürüzsüz üslubuyla Türk halk edebiyatının en önemli anlatısı Dedem Korkut Öyküleri’ni okuyan çocuklar bu tadı asla unutmayacak!

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Ege Kıyılarından Eski Zaman Masalları

    Mitoloji denince akla gelen ilk topluluk olan Yunanların kadim anlatılarının her çağda olduğu gibi bu yüzyılın insanına da söyleyeceği çok şey var. Çeşitli huyları, güçlü ve zayıf yanları olan Pandora, Midas, Prometheus, Gaya, Olimpos, Afrodit gibi mitolojik kahramanların peşine takılıp fantastik bir yolculuğa çıkmayı kim istemez? Ahmet Ünver’in Yunan mitlerinden bazılarını masalsı bir dille yeniden kaleme aldığı Ege Kıyılarından Eski Zaman Masalları çocuklar için mitolojiye giriş niteliğinde olacak.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu On Beş Türk Masalı

    İlginçtir, bizim coğrafyamızda başka milletlerin masalları Türk masallarından çok daha iyi tanınır. Yetişkinler için kaleme aldığı roman ve öykülerinde de folklorik anlatılardan beslenmeyi seven usta yazar Adnan Binyazar’ın yalın anlatımından, özenle seçilmiş Türk masallarını okumak her çocuğu büyüleyecek. On Beş Türk Masalı’yla devlerin, cinlerin, perilerin, padişahların, vezirlerin diyarına keyifli bir yolculuk yapmak için yerlerinizi alın!

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Şahmaran ile Lokman Hekim’in Hikayesi

    Bir yanda insan başlı yılan vücutlu ve asla yaşlanmayan Şahmaran, diğer yanda ölümsüzlük iksirini bulmasına rağmen talihsiz şekilde kaybeden Lokman Hekim... Bu iki efsanevi yaratık aynı masalın içine girerse neler olur? Ünlü yazar İnan Çetin’in kaleminden çıkıp kendine has çizim tarzıyla yüzlerce kitaba can vermiş Mustafa Delioğlu’nun çizimleriyle buluşan bu masal akıcı anlatımıyla okurların elinden bırakamayacağı cinsten.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Toprak Ana Masalları

    Bildiğiniz bütün masalları unutun! Toprak Ana Masalları'nda Amazonlardan Hindistan’a, Fransa’dan Yemen’e dek dünyanın dokuz farklı coğrafyasından daha önce hiç duymadığınız dokuz masal okuyacaksınız. Dahası tüm bu masalların bize söylediği ortak bir mesaj da var. Üzerinde yaşadığımız, bize hayat veren, lezzetli yemişler sunan, tüm canlılara yuva olan toprağın değerini daha iyi anlamamız gerektiği. İşte doğanın sesine kulak vermek için keyifli bir bahane.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Binbir Gündüz Masalları

    Her gecenin bir sabahı var. Peki ya yüzyıllardır dilden dile, kulaktan kulağa dolaşan Binbir Gece Masalları’nın da gündüzlüsü olamaz mı? Kadınların vefasız olmadığını kanıtlamaya yarayan Binbir Gece Masalları’nın tersine Binbir Gündüz Masalları’nın çıkış noktası erkeklere güvenmeyen Keşmir hükümdarının kızı Ferahnaz’ın fikirlerini değiştirmektir. Kendisinden sonra anlatılagelen masalları an az Binbir Gece kadar etkilemiş olan bu kitap  masal okumaya ilgisi olan herkesin çok hoşuna gidecek.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Masallar Atlası

    Atlas denince dünyanın bir ucunu, bambaşka diyarlarını gösteren haritaların toplandığı kitaplar gelir akla. Bir çeşit yol haritasıdır atlaslar, nereden başlayacağını bilemeyenler için. Masallar Atlası da işte böyle bir kitap. Bir şekilde duyduğumuz, okuduğumuz o çok bilindik masalların toplandığı, dahası her bir masalın sonuna eklenen haritalarla okuru keşif gezisine çağıran eğlenceli mi eğlenceli bir eser. Yolunu kaybedenler ve nereden başlayacağını bilemeyenler için.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu La Fontaine’in Masalları

    Fabllar hayvanları kullanarak insanların en kadim davranış biçimlerini ve bunların sonuçlarını bize gösterir. Fabl denince akla gelen ilk isim olan ünlü Fransız yazar La Fontaine’in Masalları da işte bu arkaik davranış biçimlerini göstermek için yazılmıştır. Kurtla Kuzu, Cırcır Böceği ile Karınca, Karga ile Tilki gibi o çok iyi bildiğimiz şiirsel masalları ünlü şair Orhan Veli Kanık’ın çevirisinden okumak ise bir başka doğrusu!

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Gemici Sindbad

    Binbir Gece Masalları’nın en yerinde durmaz kahramanı Sindbad’ın maceralarına ortak olmaya hazır mısınız? Her defasında bir daha gemisiyle yolculuğa çıkmayacağını iddia eden fakat asla yerinde duramayan Sidbad’ın serüvenleri sinema, çizgi film ve kitap uyarlamalarıyla yüzyıllardır her yaştan insanla buluşmayı sürdürüyor. Öyleyse bir de Gemici Sindbad’ın öyküsünü Palavracılar Kralı, Sihirli Çaydanlık, Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu? gibi ünlü çocuk kitaplarının yazarı Süleyman Bulut’un sürükleyici anlatımıyla okumayı deneyin!

    ...daha fazla
Babil.com
Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç