
Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Yazar: Victor Hugo
Çevirmen: Işık Ergüden
Yayınevi: Koridor Yayıncılık
ISBN: 9786057572547 · 171 sayfa · Türkçe · Ciltli · Yayın: 2020
Fiyat: ₺110,50 – Tedarik edilecek
Kitap hakkında
Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabını Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabı, Romantizmin temsilcilerinden olan Fransız şair, romancı ve oyun yazarı Victor Hugo tarafından henüz 26 yaşındayken kaleme alınmıştır ve 1829 yılında yayımlanmıştır. Yazar eserinde kamu vicdanını etkilemeyi ve idam cezasına karşı bir protesto hareketi başlatmayı amaçlamıştır. Eser yazıldığı dönemde büyük ses getirmiş ve idam cezasının kaldırılması için tartışılmaların başlamasına neden olmuştur.
Victor Hugo, edebiyat dünyasında klasik kabul edilen eserler yazmış en ünlü Fransız yazarlardandır. Kitap içerisinde adı hatta tam olarak neden ölüm cezasına çarptırıldığı bilinmeyen bir mahkumun giyotin ile idama gitmeden önceki son günlerini anlatılmaktadır.
Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?
“Bir İdam Mahkumunun Son Günü” kitabının fiyat aralığı 3 TL ve özel baskılar dahil 26 TL arasında değişmektedir. “Bir İdam Mahkumunun Son Günü” kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir:
Yayıncının büyüklüğü
Kitabın amaçlandığı pazar
Yayın tarihi
Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
Yazar, illüstratör veya yazar-ressamın şöhreti
Kitabın pazarlanması
Kitabın sayfa sayısıdır.
Bir İdam Mahkumunun Son Günü Kitabının Yazarı Kimdir?
Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabının yazarı, Victor Hugo’dur. Yazar Victor Hugo (26 Şubat 1802, Besançon - 22 Mayıs 1885, Paris) Sophie Trébuchet çiftinin üçüncü oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Abel Joseph Hugo ve Eugène Hugo adında iki ağabeyi vardır. Babası Napolyon’un generallerinden birisidir. Çocukluğu ülkesinin siyasi karmaşıklık içinde olduğu bir dönemde geçmiştir. Çocukluğunda babasının askerliği nedeniyle de sürekli yer değiştirmiştir. Bu yer değişiklikleri sayesinde Victor Hugo pek çok şey öğrenmiştir. Çocukluğunda Napoli’ye giderken geniş Alpler’deki geçitleri ve karlı zirveleri, muhteşem Akdeniz mavisini ve şenlikler yapılan Roma’yı görmüştür ve bu 6 aylık geziyi hiçbir zaman unutmamıştır.
Yapay zekâ özeti
Victor Hugo'nun 26 yaşındayken yazdığı bu roman, idam cezasına çarptırılmış bir mahkûmun son günlerini birinci tekil kişinin anlatımıyla sunmaktadır. Eser, mahkûmun kimliği ve suçu hakkında hiçbir bilgi vermeyerek okuru sadece ölüme giden bir insanın iç dünyasına ve psikolojisine odaklamakta, günce biçiminde kırk dokuz bölümden oluşmaktadır. Hugo, Grève Meydanı'nda giyotinle gerçekleşen bir idam sahnesini izledikten sonra yazdığı bu eserde, idam cezasını "organize cinayet" olarak tanımlayarak ölüm cezasının ahlaki ve toplumsal sonuçlarını sorgulamaya davet etmektedir. Romantizm akımının önemli temsilcisinin bu ilk ciddi kurmaca eseri, yazıldığı dönemde büyük ses getirmiş ve idam cezasının kaldırılması için tartışmaların başlamasına neden olmuştur. Eser, adalet ve hukuk sisteminin insanların vicdanında nasıl yankılandığını düşünen, edebiyat tarihine ilgi duyan okurlar için önemli bir metindir.
Bu özet yapay zekâ tarafından kaynaklardan derlenmiştir.