
Kelebek
Yazar: Henri Charrière
Çevirmen: Aydil Balta
Yayınevi: E Yayınları
ISBN: 9789753901505 · 565 sayfa · Türkçe · Karton kapak · Yayın: 1988
Fiyat: ₺552,50 – Tedarik edilecek
Kitap hakkında
Kelebek - Henri Charriere İşlemediği bir cinayetten, müebbet kürek cezasına çarptırıldığı sıra, Henri Charrière’in özgürlük mücadelesinin bir ifadesi olarak doğdu Kelebek.
Çok genç yaşında tutkunu olduğu idealleri ve gelecek arzusu onu ‘insanca bir felsefe’ ve ‘üstün bir uygarlık’la tanıştırdı: Modern sistemin kokuşmuş yolları yerine Kızılderililer’in, cüzzamlıların, okuma yazma bilmeyen yoksul balıkçıların gerçek uygarlığıyla . Bir, iki, üç, dört, beş; bir, iki, üç, dört, beş. Ardı ardına sıralanan bu rakamlar aslında bir hücrenin uzunluğu: Bir uçtan bir uca beş adım. Tüm yaşamın göz önünden geçtiği beş adım. Hayallerle ve tutkularla atılan beş adım. Yargıçlara, mahkemeye ve insan kazanmak yerine kaybetmeye dayalı yargı sistemine atılan beş adım. Modern olarak nitelenen ülkelere atılan beş adım. Tüm duyguları iğdiş eden her türlü korkuyu insanın içine salan beş adım. Özgürlüğe ve geleceğe atılan beş adım.
Kelebek bir özgürlük mücadelesi...
Yapay zekâ özeti
Henri Charrière'nin kendi yaşam öyküsüne dayanan bu otobiyografik roman, işlemediği bir cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırılan yazarın Fransız Guyanası'ndaki hapishanelerden kaçış çabalarını anlatır. Kelebek lakaplı Charrière, özgürlüğe ulaşmak için birçok kez firar etmeye çalışır ancak her defasında yakalanır. Eser 1969'da yayımlandıktan sonra Fransa'da büyük başarı kazanır ve 1973'te Steve McQueen ve Dustin Hoffman'ın oynadığı filmle sinemaya uyarlanır.
Bu özet yapay zekâ tarafından kaynaklardan derlenmiştir.